L’Esagono restaurant in San Teodoro 

The restaurant in San Teodoro right by the sea.

L’Esagono as a unique restaurant that offers an unforgettable experience. Its privileged location , intimate atmosphere, excellent sea food cuisine, and customer care are some of the qualities that make this experience truly exceptional.

The restaurant was founded in 1969 and is located with in the L’Esagono hotel in SanTeodoro. It enjoys a privileged position on Cala D’Ambra beach, providing a spectacular view of the bay with an
absolutely breathtaking panoramafacing Tavolara Island and the Puntaldia Golf Club. This creates an atmosphere of peace, relaxation , and simplicity.

The decor is elegant and inspired by the colours of the sea. The main dining room is spacious, bright ,and offers an intimate and relaxing ambiance.

The menu offers a wide selection of dishes, including specialties such as spaghetti with clamsand bottarga  ,a variety of raw seafood options, and the ever-popular fried squid, local shrimp, and octopus.

In addition to the excellent cuisine,what sets the experience at L’Esagono apart is the attention given to the customers.

The highly qualified staff welcomes guests with kindness, competence, and professionalism. The service is meticulous and fast, ensuring a pleasant dining experience for customers.

L’Esagono restaurant organise special
events, suchasthemed evenings, romantic dinners, wedding banquets, and private parties. It is alsoan ideal venue for ceremonies such as baptisms, communions, and confirmations.

Local products

Our dishesare created using carefully selected local products that are “gifted ” by our land and sea.

Tuna panzanella with myrtle flavoured oil

Black “culurgiones” filled with
flavours from the sea, served with confit tomato, purple shrimp, and salicornia.

Sea red tuna on a black bread crust, accompanied by stracciatella  cheese and crispy Fonni bacon.

Freshand prime ingredients

In our quest to exalt aroma sand flavours, we aim to capture the sensations of “freedom, nature,and authenticity ” that are characteristic of Sardinia.

By indulging in our specialties, you will perceive the real sensation of being in symbiosis with the beautiful bay of SanTeodoro.

Summer truffle

Enhancing green tagliolini with pecorino cheese, pepper, and raw red shrimp

Red wild Sardinian rice

One of the most appreciated first courses on the menu

Sheep's milk ricotta and Villanovaforru saffron

Among the ingredients that make some of
our desserts truly heavenly.

About us

Fabiano M
Fabiano M
14 Ottobre 2022
Suggestivo Sito praticamente a bordo mare ci siamo fermati per un aperitivo e quindi non sono in grado di valutare la qualità della cucina.Il servizio è molto attento, veloce e si è prodigato molto per tenere io più lontano possibile le fastidiosissime vespe.I prezzi delle bevande - serviti con qualche snack - sono onestissimi considerata la posizione.Un ritorno per provare un pranzo o una cena a bordo non è da escludere.
Jean Pierre B
Jean Pierre B
6 Ottobre 2022
Très bien De passage dans la région un détour pour déjeuner le midi, repas du midi très bien personnel est très disponible et serviable plats sont délicieux et copieux
penaroya
penaroya
4 Ottobre 2022
Magique Table en terrasses à quelques mètres de la plage Peu de mondeQuelques ruptures de plats à la carte Cuisine correcte Service attentionné Addition un peu élevée
Anita D
Anita D
27 Settembre 2022
Wow! Senz’altro il miglior ristorante della nostra vacanza. Servizio professionale e molto disponibile. Piatti strepitosi, di ottima qualità, soprattutto quelli di pesce
Roberto V
Roberto V
19 Settembre 2022
Sapori del mare rivisitati Locale su una bella terrazza sul mare , accolti con cortesia e professionalità , menu di pesce abbiamo degustato polpo e calamaro come antipasto , primo piatti fregola di mare e un riso tutto buonissimo. Conto onesto ci ritorneremo
dirkpahlsmeier
dirkpahlsmeier
13 Settembre 2022
Lage, Lage, Lage Die Tische auf der Terrasse in der ersten Reihe, direkt am Meer, sind eine Sensation! Wie gemacht für einen romantischen Abend. Wir haben uns sehr wohl gefühlt. Der Service ist sehr freundlich und zuvorkommen, manchmal vielleicht etwas unaufmerksam. Die Küche ist okay aber nicht umwerfend. Wir hatten ein vielleicht etwas langweiliges Thunfischtartar und ein solides Ochsen-Carpaccio, beides ein wenig überteuert. Besonders wegen der Lage und Aussicht eine Empfehlung!
Marilina G
Marilina G
11 Settembre 2022
Ultima cena di conclusione vacanze top Cena buonissimo. Antipasti buoni.1 I primi eccezionali. Soprattutto i tagliolini verdi con tartufo,pecorino,gambero davvero eccezionali una bontà assoluta. La fregola anche quella davvero molto buona,anche il fritto misto top.. tutto davvero perfetto. Anche il locale bellissimo sul mare. Bravi anche i camerieri. Super Consigliato. Prezzo giusto per la qualità